Teruggebeld worden?

We bellen u op werkdagen binnen 24 uur terug.

Image rotator

Bereken de dakhelling van uw zolder

De dakhelling bepaald mede de prijs van uw dakkapel. Maak daarom gebruik van onze handige dakhelling calculator of download een van onderstaande app's voor iphone of android smartphone om de dakhelling te berekenen.

Handmatig berekenen of met een handige app


a. Meet de lengte van uw waterpas
 
cm
b. Meet de afstand tot dakbeschot
 
cm
 
 
 
Uw dakhelling bedraagt :
 
graden
Uw verwachte extra vloer
oppervlakte :
 
m2 per strekkende meter dakkapel

De berekening geeft een indicatie van uw dakhelling. Aan deze berekening kan geen rechten worden ontleend. Pas na inmeting ter plaatse wordt de definitieve dakhelling bepaald.


Download gratis handige waterpas app

Tegenwoordig zijn er voor de smartphone zeer handige waterpas app's verkrijgbaar. Deze zijn zowel in itunes store als in android market gratis te dowloaden.

   

 

Wat verstaan we onder hellingshoek?

In het kort gezegd is dit het getal dat aangeeft hoe schuin uw dak loopt. De hellingshoek wordt aangeduid in graden en zal altijd tussen de 20 en 70 graden liggen. Gemiddeld hebben de meeste woningen in Nederland een dak met een hellingshoek van 45 graden.

Waarom wordt er naar de dakhelling gevraagd?

De dakhelling is van invloed op de prijs van uw dakkapel. Bij een lage hellingshoek neemt namelijk de hoeveelheid materiaal die nodig is voor uw dakkapel toe. Daarnaast kan het er voor zorgen dat de kosten van het transport hoger uitvallen.